Як змінився за час служби у ЗСУ екс-лідер гурту "Тартак" Положинський: де він зараз та які завдання виконує (фото)

Читать на русском
Автор
Положинський розповів, де зараз перебуває Новина оновлена 04 липня 2024, 11:57
Положинський розповів, де зараз перебуває. Фото instagram.com/oleksandrpolozhynskyi/

Положинський вступив до лав ЗСУ на початку повномасштабного вторгнення РФ

Колишній лідер групи "Тартак" Олександр Положинський, який переніс дві операції, змінився за період служби у ЗСУ. Музикант зізнався, де зараз перебуває і які завдання йому доручило виконувати начальство.

Про це артист розповів у програмі "Ранок у великому місті". Екс-фронтмент "Тартака" також поділився інформацією про проблеми із зором.

Як змінився Олександр Положинський

У лютому 2020 року музикант Олександр Положинський залишив гурт "Тартак" та "Був’є", розпочавши свій сольний проєкт. Він часто гастролював та ще до 2014 року демонстрував свою патріотичну позицію, про що свідчать тексти його пісень.

Олександр Положинський
Олександр Положинський на концерті

З 2015 року музикант активно підтримував українських військовослужбовців. На своїй сторінці в Instagram він публікував анонси своїх виступів та ділився кадрами з концертів.

Олександр Положинський
Музикант Олександр Положинський

За тиждень до початку повномасштабної війни Олександр Положинський заявив, що підписав контракт на військову службу у резерві ЗСУ. Він мав це зробити раніше, але хвороба йому завадила. Через те, що музикант не мав бойової підготовки, він не зміг вступити в ТрО, тому став солдатом ЗСУ, стрільцем 47 окремої бригади.

Олександр Положинський
Олександр Положинський вступив до лав ЗСУ

Своє 50-річчя екс-фронтмен "Тартака" відсвяткував на фронті. Стати офіцером йому не вдавалося через труднощі зі здоров’ям. Через 6 місяців, які Олександр провів на службі, він зізнався, що на передовій був лише 10 днів, він жодного разу не стріляв і не вбив жодного ворога, зате неодноразово з іншими військовими підпадали під обстріл росіян.

Олександр Положинський
Олександр Положинський на фронті

Влітку минулого року музикант розповів, що перебуває у столиці, повернувся з "нуля", але продовжує нести службу. У листопаді того ж року Положинський залишив ряди 47 ОМБр "Магура" і перейшов до іншого підрозділу.

Олександр Положинський
Де служить Олександр Положинський

Де зараз Олександр Положинський

Колишній лідер гурту "Тартак" розповіі, що зараз у столиці України, він, за вказівками начальства, веде в рамках служби програму на "Армія FM", де частина працівників та ведучих — військові ЗСУ. Там Олександр "крутить" музику як українську, так і іноземну. Також до нього часто приходять на програму гості.

Олександр Положинський
Олександр Положинський працює на "Армія FM"

Артист також розповів, що зробив операцію на очах. Через проблеми із зором, йому на фронті було складно виконувати бойові завдання.

Олександр Положинський
Як змінився Олександр Положинський

"Телеграф" писав раніше, куди зник актор "Кварталу 95" Олександр Пікалов. Чи правда, що шоумен захищає Україну.