Церковне свято 4 липня: що не можна робити сьогодні, щоб не спричинити фінансові труднощі

Читать на русском
Автор
989
Дізнайтеся, що не можна робити цього дня 4 липня
Дізнайтеся, що не можна робити цього дня 4 липня. Фото Freepik

Цього дня вшановують двох святих, у зв’язку з цим є кілька важливих заборон на сьогодні

Сьогодні, 4 липня, православні християни вшановують пам’ять двох святих — архієпископа Критського Андрія та преподобної Марти. Цього дня віруючі не лише ходять до храмів і моляться, а й дотримуються деяких заборон.

День пам’яті святого Андрія, архієпископа Критського

Андрій Критський народився близько 660 р. у Дамаску, в Сирії. Вважається, що в дитинстві він був німим, проте саме молитви допомогли йому отримати дар мови. У юнацтві Андрій навчався у монастирі св. Сави в Єрусалимі, де заглибився в освіту та духовний досвід. Він славився своїми неймовірними знаннями Святого Письма, а ще й сам писав духовні твори. Найвідоміший з них — Великий Канон або Канон покаяння. 692 року Андрій був призначений архієпископом Критським. За своє життя він вірно відстоював православне віровчення, брав участь у церковному житті та розвивав церковний спів.

День пам’яті святої преподобної Марти

Свята Марта народила у сім’ї благочестивих християн у Константинополі. Вона була одружена з батьком Симеона, ім’я якого не збереглося в історії. У шлюбі Марта народила сина, який прославився, як Симеон Стовпник Молодший. Свята Марта славилася своїми благодійними справами, допомагала людям, була всім милосердною. Все своє життя Марта провела у молитвах, ставши зразковою аскетичною християнкою.

Вона була ключовою фігурою, яка зіграла роль у вихованні сина Симеона, навчаючи його молитвам та аскетичному способу життя. Саме завдяки Марті та її вихованню, Симеон став великим святим.

Погодні прикмети на 4 липня

  • Якщо сьогодні побачили яскраву веселку — то скоро будуть дощі.
  • Якщо в лісах багато ягід – до холодної морозної зими.
  • Якщо почули грім — чекайте на град.

4 липня — що не можна робити сьогодні

  • Якщо зібралися в гості, не йдіть з порожніми руками. Прояв жадібності в гостях у цей день може призвести до фінансових проблем.
  • Не можна сьогодні купувати новий одяг чи взуття – це може призвести до хвороб.

Раніше "Телеграф" розповідав, скільки вихідних у липні 2024 року і що відзначатимуть українці. Повний календар свят.