Яке свято 3 липня в Україні та світі: хто святкує іменини

Читать на русском
Автор
Які свята відзначаються 3 липня
Які свята відзначаються 3 липня. Фото Pixabay

Цього дня відзначається кілька важливих дат

У середу, 3 липня, православні віруючі вшановують пам’ять святого мученика Якинта та святого Анатолія, патріарха Царгородського. А ще цього дня в Україні та світі відзначається низка інших свят, на які важливо звернути свою увагу.

"Телеграф" повідомляє, які події відзначаються сьогодні. Також ми назвали головних іменинників 3 липня.

День зенітних ракетних військ ЗСУ

Щороку 3 липня в Україні відзначають важливе свято – День зенітних ракетних військ Повітряних сил ЗСУ. Його було встановлено наказом Міноборони у 2011 році. Це професійне свято для зенітників та інших військовослужбовців, які щодня захищають наше небо, відбиваючи ворожі ракетні та авіаційні удари. Завдяки їм російська авіація не заходить у повітряний простір України.

Всесвітній день без поліетиленових пакетів

Сьогодні у всьому світі відзначається День без поліетиленових пакетів. Його святкують з метою підвищення обізнаності людей щодо екологічних проблем, пов’язаних із використанням пластикових виробів. Щорічно 3 липня проводяться заходи, спрямовані на зниження споживання поліетиленових пакетів та стимулювання переходу до екологічно безпечніших альтернатив, таких як багаторазові тканинні сумки або паперові пакети.

У кого іменини 3 липня

Сьогодні свої іменини відзначають чоловіки з іменами Андрій, Опанас, Гліб, Дмитро, Іван, Наум, Хома та Микола, а також жінки з іменами Інна та Римма. Не забудьте привітати їх!

"Телеграф" повідомляв раніше, які церковні свята українці відзначатимуть у липні 2024 року. Ознайомтеся із новими датами.