Не торкайтеся голими руками телефону, що перегрівся: що можна і що не можна робити з гаджетом

Читать на русском
Автор
Телефон ризикує перегрітися від сильної спеки Новина оновлена 30 червня 2024, 10:26
Телефон ризикує перегрітися від сильної спеки. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Слідкуйте, щоб батарея смартфона не роздулася

В Україну прийшла африканська спека. Стовпчики термометрів з кожним днем підіймаються все вище. У такий час варто подбати про власний комфорт і влаштувати прохолоду вдома. Водночас слід звернути увагу на свій телефон.

Смартфони та високі температури можуть бути вибухонебезпечною сумішшю. Коли внутрішня температура гаджета стає занадто високою, він у кращому разі може вимкнутись. У найгіршому випадку батарея може розширитися до небезпечного рівня і навіть згоріти.

Ось кілька порад, як захистити свій телефон у спеку.

Не залишайте телефон під прямим сонячним промінням. Якщо ви знаходитесь біля басейну або на пляжі, тримайте телефон під рушником на шезлонгу або в сумці, особливо якщо ви вирішили подрімати або скупатися в басейні.

Не варто залишати телефон у нагрітій машині (особливо в багажнику або ящику для рукавичок) або навіть під прямим сонячним промінням усередині будинку.

Намагайтеся не користуватися телефоном у спеку надто часто.

Якщо гаджет на дотик гарячіше ніж зазвичай, переходьте відразу до порад нижче. Але якщо ви знаєте, що на вулиці телефон починає нагріватися, вживіть превентивні заходи, відключіть Bluetooth, LTE, Wi-Fi, GPS та будь-які програми, які працюють у фоновому режимі.

Чим менше використовується ваш телефон, тим менше завантажений його процесор і менше ймовірність, що він перегріється зсередини.

Як охолодити перегрітий телефон

1. Від’єднайте кабель зарядного пристрою, якщо його підключено.

2. Перемістіть його в темне прохолодне місце.

3. Вимкніть телефон, щоб процесор повністю зупинився та охолонув.

4. Зніміть чохол, якщо він у ньому. Це дозволить прохолоднішому повітрю циркулювати навколо металевих або скляних поверхонь телефону.

5. Створіть умови, за яких сухе повітря охопить смартфон (з кондиціонера автомобіля, вентилятора). Це допоможе швидше знизити внутрішню температуру телефону та знову змусити його працювати.

6. Зачекайте щонайменше 15 хвилин або довше, перш ніж знову вмикати телефон.

Що робити (і не робити), якщо акумулятор почав здуватися

Якщо батарея виглядає так, ніби вона набрякла або вона вже набрякла, це може бути ознакою того, що з вашим телефоном серйозні проблеми.

Перш за все вимкніть смартфон. Якщо ви можете дістати батарею із пристрою, зробіть це, рекомендує Itechua.

Якщо на телефоні з’являються тріщини по краях або починає витікати рідина, не торкайтеся голими руками.

Покладіть гаджет на бетон або на металевий лист на випадок, якщо він загориться.

Викидати батарею телефону, що здулася, разом з іншими сміттям не можна. Акумулятор необхідно віднести до спеціалізованого центру збирання відходів.

Не намагайтеся використовувати телефон. Така ситуація трапляється вкрай рідко, тому дотримуйтесь практичних запобіжних заходів, щоб пристрій залишався прохолодним навіть у найспекотніші дні.

Раніше "Телеграф" розповідав, як дуже швидко зарядити телефон. Ці поради допоможуть у разі швидкого вимкнення світла.