Холодильник триматиме холод ще кілька годин: що туди покласти, щоб вберегти продукти під час вимкнення електрики

Читать на русском
Автор
2262
Холодильник працюватиме на кілька годин довше
Холодильник працюватиме на кілька годин довше. Фото pixabay.com

Цей лайфхак вам знадобиться

Через удари російських окупантів по критичній інфраструктурі України, українці змушені адаптуватися жити без світла по кілька годин. Так, вони не лише навчилися планувати час для своїх побутових справ та працювати навіть за відсутності електроенергії, але й навіть заряджати телефони в таких умовах.

Сьогодні ми хочемо поділитися ще одним лайфхаком, за допомогою якого можна подовжити роботу холодильника. А поділилися ним на порталі "Ukr.Media".

Що покласти до холодильника, щоб він не розморозився

Так, для цього знадобиться великий шматок металу, який, при цьому, може влізти до морозильної камери. Спочатку металевий предмет треба у що-небудь загорнути, наприклад, у пакет та покласти його у морозилку. Саме завдяки металу, камера та холодильник ще деякий час триматимуть холод, навіть якщо не буде світла, адже замерзлий метал віддаватиме його контейнеру, у якому знаходиться.

Варто зазначити, що при цьому тривалий ефект не гарантується — зазвичай його вистачає максимум на 10 годин. Якщо перебої з електропостачанням тривають довше, врятувати харчові продукти навряд чи вийде.

Раніше "Телеграф" розповідав, яка функція "зжирає" заряд батареї найсильніше. Її відключення сильно продовжить термін роботи гаджета в автономному режимі.