Такі батьки отруюють життя своїм дітям: п'ять ознак токсичності

Читати російською
Автор

Основні ознаки токсичності у стосунках між батьками та дітьми

Кожна доросла свідома людина, вирішуючи створити нове життя керується лише найкращими намірами. Багато хто уявляє себе чудовими матусями та татусями ще під час вагітності, а після народження малюка стикається з дещо іншою реальністю.

Будуючи стосунки з малюком важливо знати міру і перетворити своє "виховання" у тортури для дитини. А про ознаки токсичності у стосунках розповідають на порталі "mistosumy.com".

Ознаки токсичності батьків

Фокус лише на власних потребах

Токсичні батьки часто ставлять свої особисті потреби і бажання вище за потреби своїх дітей. Це може призводити до того, що вони безвідповідально ставляться до потреб маленьких дітей, які ще не можуть самостійно забезпечити свого догляду.

Повний контроль

Такі батьки занадто часто втручаються у життя своїх дітей, що обмежує їхню свободу, незалежність та індивідуальність. Особливості такого підходу включають втручання в особистий простір дитини і очікування, що вони відповідатимуть уявленням батьків про ідеальність, замість того, щоб дозволити їм самостійно розвивати власні інтереси та досягати своїх цілей.

Брак підтримки батьків

Токсичні батьки зазвичай не підтримують вибір, інтереси та досягнення своїх дітей. Це може бути обумовлено різними психологічними чинниками, такими як заздрість, безвідповідальність або потреба у контролі. Незалежно від причин, таке ставлення може завдати болю дітям, які потребують підтримки і схвалення з боку батьків.

Неконтрольоване вираження емоцій

Токсичні батьки можуть використовувати своїх дітей як лакмусовий папір для своїх емоцій. Так, вони можуть зриватися на дітях, коли розлючені на когось іншого. Для дітей, своєю чергою, це може бути незрозумілим та образливим і не сприяє навчанню дитини здоровим способам вираження своїх емоцій.

Маніпуляції

Токсичні батьки часто проявляють постійну маніпулятивну поведінку, спрямовану на емоційний контроль над своїми дітьми. Вони можуть використовувати такі методи, як лестощі, газлайтинг або інші маніпулятивні тактики, вважаючи, що це дозволяє досягати бажаних результатів від інших.

Раніше ми писали, яким знакам Зодіаку незабаром доведеться поборотися за кохання. На них чекають випробування.