Позбавляємося від плюща в саду: допоможуть три простих способи

Читати російською
Автор
Новина оновлена 22 червня 2024, 22:06

Плющ обплутує своїми стеблами культури та заважає їх розвитку

На дачних ділянках боротьба з бур’янами – важливе завдання для кожного садівника. Одним із самих "упертих" ворогів рослин є плющ, який швидко розростається і захоплює нові території.

Щоб зберегти здоров’я саду, необхідно вжити заходів щодо його видалення та запобігання повторній появі. У матеріалі Daily Express підказали, які засоби можуть допомогти.

Як знищити плющ у саду

Білий оцет

Це ефективний засіб у боротьбі з плющем, оскільки рослина дуже чутлива до оцтової кислоти. Щоб приготувати розчин, візьміть білий оцет та воду, змішайте у пропорції 4:1, а потім перелийте рідину в пульверизатор. Потім обприскуйте рослину отриманим засобом, але намагайтеся не зачепити квіти та інші культури.

Після кількох днів обробки ви побачите результат. Використання білого оцту — екологічно чистий спосіб боротьби з бур’янами, який не завдає шкоди ґрунту та навколишньому середовищу.

Вода та сіль

Щоб висушити плющ, потрібно змішати одну частину солі із трьома частинами гарячої води, щоб сіль повністю розчинилася. Отриманим розчином рясно полийте всі частини докучливого бур’яну, особливо коріння.

Сіль проникає в кореневу систему рослини, викликаючи її зневоднення та загибель. Процедуру потрібно повторювати кілька разів, щоб повністю позбутися плюща.

Зробіть мульчування

Це ефективний метод боротьби з плющем та іншими бур’янами на ділянці. Воно полягає в покритті ґрунту органічними або неорганічними матеріалами, такими як солома, тріска, кора дерев або навіть щільний текстиль. Цей шар запобігає доступу світла до бур’янів, тим самим уповільнюючи їх зростання і розвиток.

"Телеграф" писав раніше, як позбутися на городі кульбаб. Ці способи вам точно допоможуть.