Їх можна не лише їсти: які фрукти стануть у нагоді під час прибирання

Читать на русском
Автор
Поради стануть у нагоді
Поради стануть у нагоді. Фото pixabay.com

Сантехніка буде чистою, а у ванній приємно пахнутиме

Безумовно, цитрусові та банани є смачними та корисними ласощами, які часто використовують у кулінарії. Так, банани їдять просто так або ж додають у випічку чи десерти. З лимонами, апельсинами, лаймами та грейпфрутами роблять смачні напої чи готують м'ясо.

Однак мало хто знає, що ці фрукти також можуть стати у пригоді під час прибирання. Як саме — розповідають на порталі "Ukr.Media".

Грейпфрут

Якщо вам потрібен природний засіб для очищення, щоб впоратися з розводами і нальотом від жорсткої води у ванній кімнаті, важко знайти щось краще за грейпфрутовий сік. Ви можете використовувати грейпфрут для очищення раковини або ванни. Для цього розріжте грейпфрут навпіл і занурте його в кухонну сіль. Потім використовуйте його для видалення вапняного нальоту та легкої цвілі. Крім того, він має приємний аромат. Протріть поверхні половинкою грейпфрута з сіллю, а потім ретельно промийте їх теплою водою.

Лимон

Лимонна кислота, яка є в лимонному соку, може вирішити багато проблем у вашому домі. На кухні рекомендується використовувати лимонний сік для очищення мікрохвильової печі, посудомийної машини, чайника і навіть духовки. Для очищення мікрохвильової печі скористайтеся сумішшю лимонного соку і води. Налийте суміш у миску і поставте її в мікрохвильовку. Увімкніть на дві-три хвилини на максимальній температурі. Залиште дверцята мікрохвильовки закритими на кілька хвилин після вимкнення, щоб пара не виходила. Потім протріть внутрішню частину мікрохвильовки бавовняною ганчіркою.

Банан

Хоча це може звучати дивно, бананова шкірка здатна захистити шкіряне взуття та не тільки. Калій, який міститься в банановій шкірці, є важливим компонентом багатьох кремів для взуття. Все, що вам потрібно, це бананова шкірка та бавовняна ганчірка. Спершу натріть шкіру вологою стороною шкірки, а потім відполіруйте ганчіркою до блиску. Регулярне використання бананової шкірки на шкіряному взутті допоможе запобігти його розтріскуванню. Також банановою шкіркою можна очистити білі кросівки, особливо добре вона працює на бічній частині підошви.

Раніше ми писали, як очистити кран у ванній за допомогою фольги. Вона здатна робити дива.