Не тільки хлором: як очистити каламутну та зелену воду у басейні

Читать на русском
Автор
У басейні має бути чиста та прозора вода
У басейні має бути чиста та прозора вода. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Чому зеленіє вода і як із цим боротися

Садові басейни – популярне рішення для літньої спеки. Але підтримувати їх у хорошому стані не так вже й просто. Згодом вода стає зеленою і починає неприємно пахнути.

Хлор є одним із найчастіше використовуваних засобів для дезінфекції води в басейнах. Його можна придбати в рідкій, гранульованій або таблетованій формі. Він вбиває бактерії, грибки, завдяки чому вода не зеленіє. Специфічний запах цієї речовини подобається не всім. Замість хлору можна використовувати інший доступний засіб.

Чому зеленіє вода у басейні

Вода у басейні стає зеленою з кількох причин. Основним фактором є висока температура та відсутність фільтрації, що сприяє зростанню водоростей. Також варто не забувати регулярно очищати дно та стінки, адже саме на них накопичуються мікроорганізми.

Чим почистити басейн

Для підтримки чистоти в басейні можна використовувати засоби на основі брому, який одержують із морської води. На відміну від хлору він не подразнює очі та шкіру. Крім того, він ефективний у боротьбі з бактеріями та мікроорганізмами, тому використання цього засобу запобігатиме позеленінню води та появі неприємного запаху, пише kobieta.

Що робити, щоб вода у басейні не зеленіла

Ще один спосіб забезпечити кристальну чистоту води в басейні — використовувати аскорбінову кислоту, популярний вітамін С. Він має антиоксидантну дію і знижує вміст заліза, роблячи воду помітно чистішою. Однак варто пам’ятати, що вітамін С не видаляє бактерії та мікроорганізми, тому його слід використовувати лише як профілактичний засіб.

Раніше "Телеграф" розповідав, як швидко нагріти воду у басейні. Використовувати електричні прилади не потрібно.