Простий трюк з цукром допоможе відмити посуд, що пригорів: що потрібно зробити

Читать на русском
Автор
Забруднення зникнуть без сліду
Забруднення зникнуть без сліду. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Більше не доведеться довго терти каструлю, щоб вона стала чистою

Мити гору брудного посуду – не найприємніше заняття. Ще гірше, коли в черзі стоїть каструля, що пригоріла і яку ніхто не хоче чистити. Це заняття зазвичай потребує багато часу і сил. Тим часом простий трюк може значно полегшити завдання. Швидше за все, у вас є все, що для цього потрібно. Суміш, приготовлена в домашніх умовах, врятує вас від виснажливого миття посуду.

Як почистити посуд, що пригорів

Якщо вам належить чистити каструлю, що пригоріла, забудьте про витрати на засоби з магазину. Замість цього приготуйте домашню суміш, яка почистить навіть каструлю, що сильно пригоріла.

  1. Візьміть мило з ванної кімнати й цукор з кухні. З цими продуктами ви розв'яжете проблему з пригорілим посудом у найкоротші терміни.
  2. Натріть або розріжте шматок мила на дрібні шматочки ножем, потім киньте їх на дно брудної каструлі й залийте теплою водою.
  3. Додайте 2-3 столові ложки цукру та ретельно перемішайте до розчинення інгредієнтів.
  4. Використовуйте щітку або губку і ретельно витріть залишки, що пригоріли. Вони зникнуть без особливих зусиль.

Цукор також є ідеальним доповненням до засобів для чищення, особливо до рідини для миття посуду. Нанесіть трохи засобу на губку, що піниться, і зітріть жирні плями з плити, духовки й навіть сковороди. Замість цукру можна використати й сіль. Суміш діятиме як скраб і видалить стійкі забруднення. На завершення просто протріть поверхню вологою тканиною і витріть насухо.

Раніше "Телеграф" ділився корисним лайфхаком із кулькою фольги. Цей нехитрий засіб допоможе очистити крани у ванній без використання будь-яких засобів для прибирання.