Як почистити килим, не знімаючи з підлоги: п'ять дієвих засобів

Читать на русском
Автор
Чищення килиму народними засобами
Чищення килиму народними засобами. Фото Canva

Килим буде як новий завдяки деяким засобам

Килими вдало доповнюють простір, роблячи його затишнішим і комфортнішим. Утім, недолік такого виробу в тому, що вони доволі швидко забруднюється. Тому без періодичного чищення тут не обійтися, якщо хочете ходити по м'якій та чистій поверхні. До речі, раніше ми розповідали, як за 20 хвилин позбутися жирних плям на кухні.

Перед очисткою килима треб врахувати, з якого матеріалу він виготовлений. Якщо це вовна, шовк чи віскоза — то несіть у хімчистку, бо народними методами лише зіпсуєте. Якщо з шерсті — то небажано використовувати агресивні засоби, як оцет. А от для синтетичних ковриків підійдуть будь-які засоби, пише "Телеграф".

Сіль

Це простий засіб, який має кожен. Перевага солі у тому, що вона поглинає неприємні запахи та бруд. Треба насипати речовину по килиму і добре натерти нею поверхню. Тоді слід залишити її на кілька годин або на всю ніч. Після цього позбирайте залишки солі пилососом.

Сода

Такий простий засіб теж доступний кожній людині. Сода здатна вбирати жир з килима та робити його свіжим. Візьміть трохи речовини та посипте по всьому коврику. Втирайте соду, особливо в забруднених місцях зволоженою ганчіркою чи щіткою. На певний час залишіть, аби речовина подіяла. Пилососом приберіть рештки соди.

Господарське мило

Такий метод використовували ще наші бабусі, тож він перевірений часом. Натріть мило на терці та розбавте 1 літром води. Перелийте рідину в пульверизатор і розпилюйте по коврику. Залишіть, щоб висохло й потім пройдіть по поверхні пилососом.

Оцет + пральний порошок + сода

Поєднавши ці два потужні засоби, можна позбутися абсолютно різних плям. Треба 1 столову ложку порошку розвести з 1 столовою ложкою оцту та додати туди 50 мілілітрів оцту. Краще долити туди ще трохи гарячої води. Нанесіть на килим цей засіб та почистіть щіткою. Завершіть процес чищенням килиму пилососом.

Раніше "Телеграф" писав, як посилити дію порошку під час прання. Це можна зробити одним доступним засобом.