"Culture VS War": "Антитіла" стали амбасадорами масштабного міжнародного проекту про Україну (фото, відео)

Читать на русском
Автор
Гурт "Антитіла" став аммбасадором культурного проекту "Culture VS War" Новина оновлена 06 червня 2024, 17:15
Гурт "Антитіла" став аммбасадором культурного проекту "Culture VS War". Фото https://www.facebook.com/antytilaofficial

Учасники колективу доносять на весь світ про ситуацію в Україні

У Великій Британії відбувся перший етап масштабного міжнародного проекту "Culture VS War" за участю українського гурту "Антитіла". Фронтмен колективу Тарас Тополя, а також музиканти гурту Сергій Вусик та Дмитро Жолудь взяли участь в івентах, провели зустрічі та дали десятки інтерв’ю іноземним ЗМІ, розповідаючи про ситуацію в Україні.

Проект "Culture VS War", ініційований у квітні 2022 року Асоціацією "Дивися Українське" для фіксації та донесення правдивої інформації про війну Росії проти України через історії боротьби відомих митців. Амбасадорами проекту став український гурт "Антитіла". Вони разом Асоціацією "Дивись Українське!" та за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики, Міністерства закордонних справ та Міністерства оборони України реалізовують серію івентів, присвячених Україні. Перший етап проекту вже відбувся у Лондоні, Кардіффі та Бірмінгемі за підтримки спільноти українців у Великій Британії.

Антитіла

Жителям Лондона, Кардіффа та Бірмінгема був показаний документальний фільм "Culture VS War" з музикантами гурту "Антитіла" у головних ролях, де Тарас Тополя, Сергій Вусик та Дмитро Жолудь розповідають власні історії перших 8 місяців широкомасштабної війни: про свою роботу на фронті, про те, чому пішли добровольцями, чому і коли були виведені з передової, які завдання перед ними були поставлені згодом.

Після показу всі присутні мали можливість послухати пісні гурту наживо в акустичному виконанні, а також протягом кількох годин поспілкуватися з "Антитілами". Під час таких розмов порушувалися питання об’єднання громад на місцях навколо акцій та мітингів на підтримку України. Також "Антитіла" закликали британців тримати у фокусі уваги війну в Україні, протистояти російській пропаганді, проводячи роз’яснювальну роботу серед знайомих, рідних та друзів. Все заради досягнення перемоги і як наслідок – справедливого миру.

У Бірмінгемі подію відкрив міський голова Richard Parker. Він зазначив, що для нього велика честь бути на показі фільму "Culture vs War" та познайомитися з "Антитілами". Це данина відданості та хоробрості українських бійців, життєво необхідний захист свободи і це про те, як мистецтво та музика об’єднують усіх нас. "Західний Мідлендс підтримує Україну", — підсумував Richard Parker.

Також у рамках проекту було проведено благодійні аукціони з унікальними лотами, на яких вдалося зібрати 2,5 млн. гривень на потреби ГУР, а саме на закупівлю човнів для виконання бойових завдань та евакуації.

Антитіла, Тарас Тополя

Окремо варто відзначити показ документального фільму "Culture VS War" у будівлі мерії міста Ліверпуль, який ініціював мер міста – Lord Mayor of Liverpool Councillor Richard Kemp. Після перегляду організатори івенту запросили Тараса Тополю виступити з промовою, а також відповісти на запитання присутніх наживо. Серед тих, хто відвідав перегляд, були представник Короля Лорда-Лейтенанта округу Мерсісайд Mark FW Blundell з дружиною Mrs Suzanne Blundell, екс-голова Міської Ради Ліверпуля Cllr Liam Robinson, голова Ліверпульської гілки Асоціації українців у Великій Британії. представники політичного істеблішменту, громадських організацій Великої Британії, які підтримують Україну.

Антитіла у Великій Британії

Під час 10-денного перебування у Великій Британії група "Антитіла" проводила інтенсивну інформаційну діяльність, спілкуючись з представниками громадських організацій, політичних та бізнесових кіл, а також з британськими ЗМІ. "Антитіла" дали низку важливих інтерв’ю, у тому числі на BBC London, BBC Wales, ITV, Radio WM, BBC Birmingham, де акцентували увагу на військових злочинах, що скоюються Росією, не дотримуючись жодних міжнародних конвенцій, згадували про військовополонених та численні свідчення про застосування до них нелюдських тортур, а також закликали британців продовжувати підтримку України на всіх рівнях.

"Коли нас вивели з передової, нам поставили кілька задач. Окрім акумулювання ресурсів на потреби ЗСУ, використовуючи творчість та впізнаваність, було ще одне важливе завдання — комунікація зі світовими ЗМІ, інформування іноземців про боротьбу українців проти окупантів, про злочини московитів, про те, що війна потребує ресурсів і зброї. Тож всюди, де можливо, говоримо про це, звертаємо увагу, піднімаємо тему України, використовуючи різні формати. Краплина до краплини дає результат, а враховуючи те, скільки іноземців приходять до нас на івенти, скільки коштів вдається зібрати, це надихає працювати ще інтенсивніше", — говорить фронтмен гурту Антитіла Тарас Тополя.

Наступний етап проекту "Culture VS War" за участю українського гурту "Антитіла" відбудеться у Сполучених Штатах Америки, а згодом і в багатьох інших країнах світу.

Раніше "Телеграф" розповідав, що відомий український режисер вступила до лав ЗСУ. Вона є справжнім прикладом для багатьох.