Як правильно ставити смартфон на зарядку: цей лайфхак знають далеко не всі

Читати російською
Автор
Новина оновлена 06 червня 2024, 14:20

При зарядці телефону важливий кожен крок

Багато користувачів припускаються помилок при зарядці смартфона, не знаючи, наскільки важлива правильна послідовність дій. Ці помилки можуть призвести до зниження ефективності заряджання або навіть пошкодження пристрою.

У матеріалі Today експерти розповіли, що важливо враховувати під час підключення гаджета до зарядного пристрою. Краще прислухатися до цієї поради.

Як правильно заряджати смартфон

Цей лайфхак знають далеко не всі, тому що більшість людей не замислюються про те, що спочатку потрібно увімкнути зарядний пристрій в розетку або кабель зарядки в порт телефону. А це важливо знати, якщо хочете, щоб гаджет прослужив вам якнайдовше.

Експерти кажуть, що для правильного відновлення енергії смартфона потрібно спочатку в розетку вставити зарядку, а вже потім кабель під’єднувати до мобільного. Таким чином ви зможете уникнути перепадів напруги.

Цей лайфхак потрібно використовувати навіть якщо у вас сертифікований блок живлення, адже немає жодної гарантії, що він захистить гаджет від різких стрибків струму. Особливо цієї поради важливо дотримуватися, якщо ви чуєте дзижчання, що надходить від розетки або мережевого фільтра, адже ці звуки можуть вказувати на перепади. Якщо ви спочатку вставите кабель у смартфон, а потім під'єднаєте його до розетки, то сильний стрибок струму може пошкодити девайс. Ступінь пошкодження може бути різним – від непомітного зниження місткості акумулятора до фізичного пошкодження мікросхем.

Раніше "Телеграф" розповідав, як зарядити телефон в умовах блекауту. Є чотири робочі способи, щоб залишатися на зв’язку.