Якщо смартфон перегрівся: 5 кроків, що врятують ваш гаджет

Читать на русском
Автор
Що робити при перегріві смартфона Новина оновлена 05 червня 2024, 13:28
Що робити при перегріві смартфона. Фото Freepik

Банальний перегрів може призвести до сумних наслідків — вибуху батареї

Влітку однією з головних небезпек для смартфонів є перегрів, викликаний високими температурами та прямим впливом сонячних променів. Цей фактор не тільки може призвести до зниження продуктивності пристрою, але й пошкодити його внутрішні компоненти скоротивши термін служби.

У матеріалі Today розповіли, як можна врятувати улюблений гаджет, якщо він перегрівся. У цьому допоможуть п’ять простих кроків.

Що робити при перегріві смартфона

Заберіть свій девайс якомога далі від сонячних променів

Експерти кажуть, що під час спеки слід мінімізувати використання смартфона, щоб він не перегрівся. Якщо це сталося, потрібно покласти гаджет у темне місце і вимкнути його, зачекайте, поки батарея не охолоне.

Зніміть чохол та захисну плівку

Смартфон, безумовно, необхідно захищати від пошкоджень, але в спеку, як кажуть експерти, аксесуари необхідно знімати, тому що вони заважають гаджету відводити тепло, і навпаки, можуть сприяти його перегріву. І не важливо, який саме у вас чохол: пластиковий, шкіряний чи силіконовий, у спеку його краще зняти.

Не використовуйте LTE за поганого сигналу

Сонячні промені сильно впливають на батарею, якщо ви використовуєте смартфон на вулиці, тому намагайтеся не перевантажувати свій гаджет в цей час. Висока швидкість передачі даних для мобільних телефонів при низькому рівні сигналу тільки дасть процесору додаткове навантаження.

Вимкніть ресурсоємні програми

Щоб врятувати смартфон від перегріву, відключіть деякі програми, які "тягнуть" найбільше енергії. Намагайтеся не витрачати ресурси свого пристрою, щоб не підвищувати температуру акумулятора та інших елементів смартфона.

Покладіть гаджет у холодильник

Привести телефон у почуття можна й іншим шляхом — покладіть його в холодильник на 15-20 хвилин. Коли батарея охолоне, можете знову почати користуватися ним, але тільки не навантажуйте одразу гаджет, нехай він трохи відпочине, тому що різкі перепади температур на нього погано впливають і можуть призвести до пошкоджень.

Раніше "Телеграф" писав про три способи, як відстежити телефон. Це стосується як Android, так і Apple.