Як і де можна зняти готівку під час відключення світла: допоможуть не тільки банки

Читать на русском
Автор
Банкомат Новина оновлена 06 червня 2024, 12:51
Банкомат. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Іноді ліміт може сягати 50 тисяч гривень

Коли вам потрібна готівка, а в Україні під час відключення світла можуть не працювати банкомати, можна скористатись альтернативними способами зняти кошти.

У таких випадках працює мережа Power Banking, коли можна зняти в середньому 10-20 тисяч гривень, можна звернутись до магазинів, аптек чи АЗС і до відділення банків, де працюють каси. Такими рекомендаціями ділиться аналітик "Центру біржових технологій" Максим Оріщак.

Є список банків, які приєднались до мережі Power Banking, зокрема: ПриватБанк, Ощадбанк, Райффайзен Банк, Укрексімбанк, УкрСиббанк, ПУМБ, Укргазбанк, Сенс Банк, Таскомбанк, Універсалбанк, Кредобанк, Банк "Південний", ОТП банк.

Крім того, перелік відділень, які працюють без світла, можна знайти на карті.

Варто зауважити, що для кожного способу знаття готівки діє ліміт. У мережі Power Banking в середньому можна зняти від 10-20 тис грн на добу, хоча є й винятки, наприклад, в Ощадбанку можна зняти до 50 тис грн на день.

А у великих магазинах супермаркетів, АЗС чи аптеках діє послуга "Готівка на касі", за допомогою якої ви можете зняти гроші при оплаті покупки на будь-яку суму. У цьому випадку треба попросити касира додати до чека бажану суму, не більше 6 тисяч гривень за одну операцію. Однак ліміт у різних мережах може відрізнятись

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, як зарядити телефон без електрики за допомогою 6 способів.