Викликають головний біль: які рослини не варто тримати вдома

Читать на русском
Автор
Перелік кімнатних рослин, які не варто тримати вдома Новина оновлена 09 червня 2024, 12:21
Перелік кімнатних рослин, які не варто тримати вдома. Фото Canva

Окремі рослини спричиняють погіршення самопочуття

Кімнатні рослини часто ставлять в приміщенні, щоб створити затишок. До того ж деякі з них приємно пахнуть й дуже красиво виглядають. Попри це, не всі з них є безпечними для нас, тому слід бути обережними. Натомість герань цілком можна розміщувати в квартирі чи будинку, та ще й варто прискорити її цвітіння.

Окремі рослини у своєму складі містять небезпечні речовини. Вони можуть бути причиною головних болів, отруєння та алергії. Видання "На пенсії" підготувало перелік таких рослин.

Олеандр

Якщо ця рослина ненароком потрапить в середину, може з'явитися отруєння. Тому треба зберігати пильність, якщо маєте малих дітей або собак. Під час тривалого перебування в одному приміщенні з цією рослиною, можуть виникнути головні болі.

Дифенбахія

Знову ж таки, вся небезпека такої рослини — у потраплянні в організм, бо з'являється подразнення шкіри, слизових оболонок, набряки. Тож не варто купувати та утримувати таку рослину.

Філодендрон

Сік цієї рослини може викликати подразнення стравоходу та шкіри. Придивіться до інших кімнатних рослин, щоб не наражати себе на небезпеку.

Кала

Рослина містить отруйні речовини, які вкрай небезпечні, коли потрапляють всередину. Будьте обачними, щоб не отруїтися.

Шлюмбергера

У жодному разі не допускайте, щоб цю рослину почала їсти домашня тварина, бо виникне серйозне отруєння. При триманні такого вазону в квартирі вам може бути важко дихати.

Зауважимо, що новина має ознайомчий характер. Перед тим, як ставити такі кімнатні рослини, варто порадитися з лікарем, щоб уникнути небажаних наслідків.

Раніше "Телеграф" писав, як приготувати корисне добриво для кімнатних рослин. Це значно покращить цвітіння.