Популярну дитячу книжку "Тореадори з Васюківки" екранізують: хто цим буде займатися

Читать на русском
Автор
На основі книги "Тореадори з Васюківки" вийде фільм Новина оновлена 04 червня 2024, 17:53
На основі книги "Тореадори з Васюківки" вийде фільм. Фото Vector

Глядачі зможуть побачити екранізацію дитячої книги

Сьогодні, 4 червня, стало відомо про екранізацію популярної дитячої книжки "Тореадори з Васюківки" письменника Всеволода Нестайка. Цим займатимуться українські режисери — Роман Краснощок та Антон Чистяков.

За словами режисерів, вони з дитинства любили читати цю книгу, тож хотіли побачити стрічку за її мотивами. Зараз у них з'явилась можливість реалізувати "не лише мрію свого дитинства, а й мрію всіх інших дітей", повідомляє "Суспільне Культура".

"Тореадорів з Васюківки" продюсуватиме Вероніка Степанчук, яка відзначилась роботою "Мої думки тихі". Інші деталі щодо знімань стрічки наразі не повідомляють.

Про що йдеться у книзі "Тореадори з Васюківки"

У трилогії Всеволода Нестайка "Тореадори з Васюківки" йдеться про двох товаришів — Яву та Павлушу. Це звичайні хлопці, життя яких минає в селі. Утім, вони мають певні амбіції — хочуть стати всесвітньо відомими. Тому Ява та Павлуша мріють стати тореадорами, вистежувати шпигунів та завоювати столицю України — Київ.

В Україні "Тореадорів з Васюківки" випускає видавництво "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА". Автор книги — Всеволод Нестайко ще у 2004 році переписав деякі уривки тексту на сучасний лад. Зокрема, він прибрав моменти, пов'язані з Радянським Союзом і урізноманітнив сюжет.

"Тореадори з Васюківки" вже екранізовували

Цікаво, що на основі книги "Тореадори з Васюківки" вже знімали стрічку у 1965 році. Тоді цим займався режисер Самарій Зелікін. Він зняв короткометражний фільм на основі одного з уривків книги.

Крім того, знімав стрічку за мотивами цієї книги й кінорежисер і сценарист Віктор Іванов. Найвідомішою його як режисера є комедійний фільм "За двома зайцями". Однак радянська цензура не допустила "Тореадорів з Васюківки" до показу.

Раніше "Телеграф" писав про нового "Холостяка" — Олександра Терена. Виявилось, що хлопець вже встиг видати власну книгу — "Історія впертого чоловіка", де розповів про свій шлях після втрати ніг на війні.