Як почистити пральну машину своїми руками: про плісняву й неприємний запах забудете

Читать на русском
Автор
Очищення потрібне для ефективної роботи пральної машини
Очищення потрібне для ефективної роботи пральної машини. Фото Pexels

Дізнайтеся, як без особливих зусиль доглядати техніку

Пральна машинка призначена для чищення речей від забруднень. Але її ефективність та термін служби багато в чому залежать від того, як її доглядають.

На практиці виходить, не всі пам’ятають, що машинка потребує періодичного очищення. Проте правильний догляд за пристроєм стане запорукою того, що білизна завжди буде ідеально чистою та ароматною. На щастя, є швидкий та простий спосіб почистити пральну машину. Розповідаємо, як це зробити.

Як доглядати за пральною машиною

Пральну машину потрібно обов’язково очищати хоча б один раз на місяць. Одним з елементів, якому варто приділити особливу увагу, є гумові ущільнювачі біля дверцят.

Для очищення ущільнювача просто посипте його харчовою содою, а потім полийте оцтом. Потім видаліть бруд губкою.

Регулярно перевіряйте стан ущільнювачів на наявність бруду та плісняви, особливо якщо пристрій використовується дуже часто. Рекомендується після прання протирати цей елемент сухою ганчіркою і ненадовго залишати дверцята машинки відкритими, щоб усередині не збиралася волога.

Ущільнювачі – не єдиний елемент, який потрібно чистити. Варто подбати й про чистоту барабана. Всипте в нього приблизно 100 г лимонної кислоти та запустіть цикл прання при 40 градусах, але без віджиму. Цей засіб видалить накип і позбавить неприємного запаху всередині машинки.

Раніше "Телеграф" ділився простим способом очистити мікрохвильову піч. Для цього знадобляться лише два простих інгредієнти.