Як вигнати з дому надокучливих мух: п’ять копійчаних засобів для боротьби з комахами

Читать на русском
Автор
Дізнайтеся, як позбутися мух у будинку Новина оновлена 04 червня 2024, 11:16
Дізнайтеся, як позбутися мух у будинку. Фото Freepik

Ці дієві народні методи допоможуть позбутися мух

Влітку багато хто стикається з нашестям мух у будинках та квартирах. Але є народні способи, як боротися з комахами в оселі. "Телеграф" уже розповідав, як захистити черешню від птахів, а сьогодні ділиться дієвими засобами боротьби з мухами в будинку.

Мало того, що мухи в домі мають дуже непривабливий вигляд, вони ще й небезпечні, адже можуть розносити шкідливі бактерії, пише Gazeta.ua. Тому дуже важливо прогнати їх зі свого житла.

Народні засоби для боротьби з мухами

Оцет

Звичайний столовий оцет може стати ефективним засобом боротьби з комахами. Розведіть в літрі теплої води 100 мл оцту, змочіть губку в цьому розчині і протріть всі поверхні в будинку. Особливу увагу варто приділити кухонним поверхням, де мухи сідають найчастіше.

Ефірні масла

Ефірні олії м’яти, лаванди, евкаліпта, гвоздики та базиліка стануть гарним засобом, щоб прогнати з дому мух. Наберіть у ємність з пульверизатором води, додайте кілька крапель ефірної олії та регулярно розпорошуйте по будинку. Запах ефірних олій відлякає мух.

Трави

Мухи не переносять запахи деяких трав, так що відлякувати їх можна за допомогою лаврового листя, полину, бузини, черемхи або бадилля томатів. Просто розвісьте по хаті пучки з висушеними травами і мухи забудуть дорогу до вас.

Герань

Вазон з геранню в будинку стане відмінним засобом для відлякування мух, оскільки ці комахи не переносять запах цієї рослини.

Раніше "Телеграф" розповідав, як боротися зі спекою в будинку, якщо немає кондиціонера. Простий лайфхаки на літо.