Прибирання стане вдвічі швидшим: спробуйте цей небанальний метод

Читати російською
Автор

Поприбирати квартиру чи будинок швидше надихне один спосіб

Прибирання є не надто приємним процесом, який ми можемо довго відкладати на потім. А все тому, що це займає багато часу та сил, натомість хочеться просто відпочити від роботи та зробити щось приємне. Але в нагоді стане корисний лайфхак, який змотивує вас поприбирати досить швидко. До речі, зараз приміщення достатньо швидко нагріваються від сонця, тож дізнайтеся як охолодити його без кондиціонера.

Користувачка мережі Сьєрра поділилась, що останнім часом відчувала лінь та небажання робити щось у будинку. Тож вона вигадала оригінальний спосіб, як змотивувати себе на прибирання, пише The Mirror.

Вся справа — у "позитивному підкріпленні". Потрібно пообіцяти собі щось приємне після закінчення роботи. Це може бути перегляд цікавого фільму, смачна страва або заняття хобі. Тоді з'явиться мотивація швидко поприбирати, аби отримати бажане.

Щоб не затягувати з чищенням помешкання, Сьєрра ставить будильник на 10, 20 або більше хвилин, залежно від того, який обсяг роботи має. Так, вона прибирає доволі оперативно та відчуває задоволення собою. А приємна винагорода лише підкріплює позитивний ефект.

Раніше "Телеграф" писав, чим варто посипати сковороду, щоб їжа не прилипала до поверхні. Це зекономить вам час на чищення після приготування їжі.