Як фарбуватись під час спеки: ці хитрощі не дадуть косметиці "потекти"

Читать на русском
Автор
Кількість косметики влітку варто зменшити
Кількість косметики влітку варто зменшити. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Любительки макіяжу постають перед проблемою, що робити, щоб макіяж тримався навіть у найспекотнішу погоду

Для макіяжу зазвичай використовують кілька косметичних засобів. Це тональний крем, пудра, консилер, туш, бронзатор, хайлайтер, рум’яна. Деякі жінки також вибирають тіні для повік, підводку для очей, олівець для губ, помаду. Під впливом високих температур влітку макіяж може "текти". Через це дехто відмовляється від використання декоративної косметики на літній період. Але в цьому не буде потреби, якщо трохи змінити звичні б’юті-процедури.

Як зробити так, щоб макіяж тримався весь день

Якщо ви хочете, щоб макіяж виглядав свіжим весь день, замініть деякі продукти засобами 2 в 1. Наприклад, замість доглядової бази та хайлайтера виберіть освітлювальну базу. Дотримуйтесь правила: чим менше, тим краще. Замаскуйте проблемні точки на шкірі консилером, але не наносьте тональний крем. Таким чином на обличчі буде менше косметики й вона не "потече" з нього разом з потом.

Замість пудри варто віддати перевагу серветкам, що матують. Вони допоможуть позбавитись від кожного сала на Т-зоні.

Вибирайте водостійку туш. Це допоможе запобігти появі чорних плям навколо очей.

Відмовтеся від помад яскравих кольорів. Червоному та фуксії доведеться почекати більш прохолодних днів. У спеку використовуйте бальзам для губ або зволожувальний блиск. Зайвими будуть і рум'яна, бо через спеку щоки будуть червоніти.

Спека погано впливає не лише на макіяж, а й на техніку. Раніше "Телеграф" розповідав, як захистити телефон від поломок під час спеки.