Скрипаль із Харкова виграв престижний конкурс у Європі: його вчинок привів у гнів росіян (відео)

Читать на русском
Автор
3025
Дмитро Удовиченко здобув перемогу на музичному конкурсі Новина оновлена 02 червня 2024, 12:52
Дмитро Удовиченко здобув перемогу на музичному конкурсі. Фото facebook.com/dmytroudovychenkoviolinist

25-річний Дмитро Удовиченко став лауреатом конкурсу Єлизавети та премію у 25 тисяч євро

Молодий український скрипаль Дмитро Удовиченко виграв музичний конкурс скрипалів, названий на честь королеви Єлизавети, який щорічно проходить у Бельгії з 1937-го. Ця подія вкрай розлютила відомого російського музиканта-путініста.

Про перемогу 25-річного українця повідомляється на сайті конкурсу. Удовиченко отримав головний приз – премію королеви Матильди на суму 25 тисяч євро.

Дмитро чудово впорався з усіма етапами конкурсу та у фіналі, на своє 25-річчя, виконав Перший скрипковий концерт Дмитра Шостаковича. На церемонії нагородження Дмитро демонстративно не потис руку одному з членів журі, росіянину Вадиму Рєпіну.

Рєпін, який отримав звання народного артиста Росії у 2022 році, був удостоєний цієї нагороди особисто від диктатора Путіна. Його дружина Світлана Захарова, член "Єдиної Росії", висловила підтримку російському вторгненню на територію України.

На "кричущу" поведінку Дмитра Удовиченка відреагував затятий шанувальник російського президента і прихильник війни в Україні, музикант Петро Лундстрем. У своєму Телеграм-каналі росіянин видав:

"Найбільший скрипковий конкурс світу дав першу премію українцю Удовиченку, який, звичайно ж, ні за яких умов ще два роки тому не пройшов би навіть у фінал, що вже говорити про першу премію". Лундстрем заявив про "політичне проукраїнське рішення", а не те, що українець просто виявився кращим і заслужив справедливу перемогу.

Хто такий Дмитро Удовиченко

Дмитро Удовиченко навчався у Харківському музичному ліцеї під керівництвом Людмили Вареніної та в Університеті мистецтв Фолькванг в Ессені, Німеччина, у Бориса Гарлицького. Український скрипаль продовжив освіту у престижних університетах Німеччини та став лауреатом численних міжнародних конкурсів скрипалів.

Дмитро Удовиченко
Фото: facebook.com/dmytroudovychenkoviolinist
Дмитро Удовиченко зі скрипкою
Фото: facebook.com/dmytroudovychenkoviolinist

Раніше "Телеграф" зробив добірку серіалів про музику та музикантів. Відмінні картини, з якими можна скоротати вільний час.