Не поспішайте викидати шкарпетки без пари: вони можуть принести користь

Читать на русском
Автор
Старим речам можна знайти корисне застосування
Старим речам можна знайти корисне застосування. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Незвичайні ідеї використання шкарпеток

Напевно, кожному хоча б раз у житті доводилося стикатися з ситуацією, коли після прання одна шкарпетка з пари загадково зникала. А якщо таке відбувається систематично, то згодом у шафі збирається ціла купа різнорідних шкарпеток. Носити їх вже не вийде, але й одразу ж викидати не варто.

Раніше ми розповідали, як зробити шкарпетки білосніжними. Тепер розповімо, яке корисне застосування можна знайти шкарпеткам без пари.

Що можна зробити зі шкарпетками без пари

Найпростіший спосіб — використовувати шкарпетки замість серветок для прибирання. Найчастіше вони виготовлені з натуральних матеріалів і добре збирають пил та бруд. Просто надягніть на руку непарну шкарпетку і протріть полиці, а також жалюзі та листя рослин.

Шкарпетки також підійдуть для полірування взуття або інших блискучих поверхонь, наприклад, кузова авто. Достатньо нанести на носок трохи воску чи іншої речовини та протріть поверхню.

Непарні шкарпетки можна використовувати для видалення неприємного запаху із взуття. Насипте в шкарпетки соду, зав’яжіть їх та покладіть у взуття на ніч. Завдяки цьому лайфхаку неприємний запах швидко зникне.

З вовняної шкарпетки, що втратила пару, можна легко зробити грілку для кружки. Взимку вона допоможе гарячим напоям залишатись такими довше.

Також зі шкарпеток без пари можна зробити ароматичні саше для шафи. Наповніть шкарпетки ароматними травами (підійде лаванда, м’ята, ромашка та інші) або сухим кондиціонером для прання, зав’яжіть і покладіть на полиці з одягом. У шафі завжди буде приємний аромат, а на магазинні ароматизатори більше не доведеться витрачати гроші.

Раніше "Телеграф" розповідав, як використовувати капсули для прання. Найчастіше для них обирають неправильний режим.