Android почав "гальмувати": ці кроки допоможуть швидко вирішити проблему

Читати російською
Автор
Новина оновлена 31 травня 2024, 11:52

Смартфон необхідно періодично очищати від сміття

Як і будь-який пристрій, Android може почати гальмувати, і на це впливають кілька причин. Це може бути викликано завантаженням оперативної пам’яті, накопиченням непотрібних файлів або застарілими програмами. Щоб допомогти смартфону працювати більш ефективно, експерти рекомендують періодично очищати кеш та звільняти пам’ять, що допоможе підвищити його продуктивність.

У матеріалі "24 канали" експерти розповіли, як це зробити у кілька кліків. Багато часу не знадобиться.

Що робити, якщо Android став гальмувати

Android — досить складна операційна система, одним з недоліків якої, який стосуються кешу, є те, що згодом програми накопичують "сміття", які займають додаткове місце на пристрої та можуть уповільнити його роботу. Кеш-файли створюються програмами швидкого доступу до даних, але іноді можуть стати зайвим тягарем для ОС.

Щоб очистити кеш, потрібно відкрити "Налаштування", виділити розділ програми, далі пункт "Переглянути всі програми" та вибрати конкретну програму. Далі натисніть "Сховище та кеш", а потім "Очистити". Бажано чистити кеш щодня або хоча б 2 рази на тиждень.

Крім цього, перезавантаження смартфона може допомогти вирішити проблему "гальмування", оскільки вона дозволяє звільнити оперативну пам’ять від тимчасових даних і процесів, які накопичилися. Ця дія аналогічна до перезавантаження комп’ютера, яка часто допомагає усунути тимчасові збої й підвищити продуктивність. Перезавантаження смартфона оновлює роботу операційної системи, закриваючи усі запущені процеси та звільняючи ресурси для більш ефективної роботи.

"Телеграф" писав раніше, що першим потрібно підключати до мережі телефон або зарядку. Відповідь не така проста.