Натисніть лише одну кнопку: що зробити, якщо банкомат зажував картку

Читать на русском
Автор
9674
Натисніть одну кнопку та поверніть свою карту Новина оновлена 30 травня 2024, 20:51
Натисніть одну кнопку та поверніть свою карту. Фото Freepik

Ці знання можуть стати в нагоді в екстреному випадку

Ситуація, коли банкомат зажував картку, може статися з кожним, тому потрібно знати, як діяти у таких випадках. "Телеграф" уже розповідав, що не можна робити з павербанком, а сьогодні ділиться, як повернути картку, якщо її зажував банкомат.

Як виявилося, є секретний спосіб повернути картку, про яку мало хто знає, пише rbc.ua. Цей лайфхак може допомогти у скрутній ситуації.

Що робити, якщо банкомат "зжер" вашу картку

Є один спосіб, як негайно повернути картку, якщо її зажував банкомат. Якщо цей спосіб спрацює, ви отримаєте свою карту назад, проте якщо ні — доведеться звертатися до банку.

Затисніть на клавіатурі банкомату кнопку "Скасувати"/"Закрити" (червона кнопка з хрестиком). Утримуйте палець на кнопці кілька секунд, після чого на екрані банкомату має з’явитися вікно із пропозицією скасувати операцію.

Утримуючи кнопку скасування однією рукою, другою скасуйте операцію на екрані. Коли ви скасуєте операцію, картка має повернутися. Якщо це не спрацює — телефонуйте на гарячу лінію або зверніться до відділення банку, банкомат якого зажував вашу картку. Поясніть операторові банку ситуацію і вам підкажуть, що робити далі. Можливо, вашу карту відразу заблокують, а потім доведеться виготовляти нову.

Раніше "Телеграф" розповідав, чому на корпусі з’являються подряпини, коли він у чохлі. Ви самі шкодите телефону.