Слідів від кави не залишиться: чим відіпрати плями

Читать на русском
Автор
Від плями не залишиться й сліду
Від плями не залишиться й сліду. Фото korisno.24tv.ua

Допоможуть підручні засоби

Поспіхом збираючись на роботу інколи можуть виникати неприємні ситуації, такі як плями від сніданку на штанах або кава, що замість шлунку опинилася на свіженькій сорочці. У таких випадках річ може врятувати швидке запирання плями або знання, як можна відіпрати місце забруднення пізніше.

Як виявилося, допомогти можуть підручні засоби. Які саме — розповідають на порталі "Ukr.Media".

Як відіпрати плями від кави

Виведення плям від кави може бути непростим завданням, але існують ефективні способи використання підручних засобів, які допоможуть вам впоратися з цією проблемою.

Сіль та холодна вода. Якщо пляма свіжа, негайно промийте її холодною водою. Потім насипте на пляму трохи солі та залиште на кілька хвилин. Сіль допоможе увібрати залишки кави. Після цього змийте сіль холодною водою.

Сода. Змішайте трохи соди з водою, щоб утворилася паста. Нанесіть цю пасту на пляму та обережно втирайте її за допомогою м'якої щітки або тканини. Залиште на кілька хвилин, а потім змийте теплою водою.

Оцет та рідина для миття посуду. Змішайте одну столову ложку білого оцту, одну столову ложку рідини для миття посуду та дві чашки теплої води. Промокніть пляму цією сумішшю за допомогою чистої тканини або губки, потім змийте водою.

Лимонний сік. Лимонний сік має природні відбілювальні властивості. Нанесіть його безпосередньо на пляму і залиште на кілька хвилин. Потім змийте теплою водою. Цей метод особливо ефективний для білих або світлих тканин.

Молоко. Залийте пляму молоком і залиште на 15-20 хвилин. Потім промийте тканину теплою водою. Молочні протеїни допомагають розщеплювати органічні речовини, з яких складається кава.

Раніше ми писали, яку спецію потрібно додати в барабан під час прання, аби речі не полиняли. Дотримуючись простих порад, можна значно продовжити термін служби улюбленого одягу.