Вам більше не страшна спека: як охолодити квартиру без кондиціонера

Читать на русском
Автор
Кіт на підвіконні Новина оновлена 27 травня 2024, 13:40
Кіт на підвіконні. Фото Pixabay

Цих порад легко дотримуватись

Під час відключення світла в Україні, яке триватиме не одну годину, дуже важко пережити спеку у квартирі без кондиціонера. Однак якщо знати певні лайфхаки, то охолодити приміщення буде легко.

Є п'ять перевірених порад, які точно спасуть в літню спеку. Про них розповідає "РБК-Україна".

Важкі штори або жалюзі

Повісьте тугі штори або жалюзі, особливо на вікна, що виходять на південь, щоб сонце не нагрівало кімнату. Як тільки в кімнату не потраплятиме багато сонця, то їх можна розкрити.

Сонцезахисна плівка для вікон

Наклейте цю плівку на вікно. Вона пропускає частину світлових променів, тому світла в кімнаті достатньо, але температура не підвищується.

Зволожуйте повітря

Регулярно зволожуйте приміщення, але не перевищуйте значення 50-60%. Багато зволожувачів мають вбудований гігрометр, який регулює це значення та автоматично вмикає та вимикає їх.

Використання вентилятора та льоду

Ви можете використовувати вентилятор для охолодження вже нагрітого приміщення за допомогою кілька пластикових пляшок зі льодом. Їх треба розставити у різних кутках кімнати. Замініть лід, якщо він розтав.

Вимкніть непотрібні пристрої

Електроприлади також є можуть генерувати тепло. Якщо вам потрібно охолодити кімнату, вимкніть все, наприклад сушку для рушників чи сушильну машину.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, як пережити спекотну погоду.