Ці місця часто забувають прибирати: на що звернути увагу

Читать на русском
Автор
Деякі куточки будинку — справжні пилозбірники
Деякі куточки будинку — справжні пилозбірники. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Навіть під час сумлінного прибирання можна пропустити деякі місця

У будь-якій кімнаті можна відразу побачити, що саме потрібно прибрати. Це може бути розкиданий одяг у кімнаті, брудна раковина на кухні або брудна підлога. Але як тільки очевидні речі будуть прибрані, може виявитися, що бажаної чистоти в будинку не вийшло. Це відбувається через те, що упускаються з уваги деякі поверхні, які можуть здатися не брудними. Переліком таких місць ділиться The spruce.

У яких місцях зазвичай забувають прибирати

Нижня частина меблів. Під ліжком, диваном та кріслом зазвичай збираються клуби пилу. Вони легко видаляються за допомогою пилосмока. Але рідко хто під час прибирання протирає від пилу каркас меблів. Хоча на ньому також збирається багато бруду і не варто забувати прибирати його сам там.

Також варто приділити увагу верху шаф, полиць та дверей. Багато пилу також збирається на рамах для фотографій.

Пил і бруд можуть прилипати як до вертикальних, так і горизонтальних поверхонь. Особливо це зустрічається на стінах з фактурними шпалерами. Періодично необхідно очищати від пилу стіни. І кожного прибирання не забувати приділити увагу очищенню плінтусів. У кухні та ванній кімнаті краще протирати плінтус вологою ганчіркою.

Особливу увагу потрібно приділяти вентиляційним решіткам. Їх необхідно періодично очищати від пилу.

Полиці шаф. Зазвичай увага приділяється тому, щоб красиво і рівно розкласти речі. Але під час прибирання легко забути, що полиці шафи й особливо її нижня частина також потребують ретельної очистки.

Незалежно від того, чи справжні у вас кімнатні рослини або штучні, вони можуть накопичувати величезну кількість пилу. Більшості живих рослин буде корисно періодично приймати душ. Листя великих рослин можна протерти вологою ганчіркою.

І, нарешті, інструменти для прибирання. Вони завжди мають бути чистими. Часто фільтр пилосмока змінюється, але сам корпус чи чаша залишаються у пилу. Також періодично перевіряйте щітки й видаляйте з них нитки та волосся, що заплутались. Усі насадки швабр та щітки слід мити гарячою водою з дезінфікуючим засобом після кожного використання.

Раніше "Телеграф" розповідав, як швидко вивести чорну плісняву у ванній. На все знадобиться 30 хвилин.