Причини дуже повільного інтернету: ось чому у вас поганий сигнал Wi-Fi

Читать на русском
Автор
730
Продуктивність вашого Wi-Fi може бути низькою з низки причин Новина оновлена 26 травня 2024, 16:55
Продуктивність вашого Wi-Fi може бути низькою з низки причин. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Одна з проблем може бути у пристроях, які створюють у домі перешкоди

Повільне підключення до Wi-Fi може викликати роздратування у будь-якої людини, хай то перегляд новин, улюбленого фільму або робота. Спробуймо розібратися, чому це відбувається.

Низька продуктивність Wi-Fi зазвичай обумовлена трьома основними чинниками. Про це пише the sun.

Чому Wi-Fi працює повільно

  • Роутер "втомився"

Для покращення стабільності вашого інтернет-підключення достатньо перезавантажити роутер. Перед тим переконайтеся, що кілька пристроїв у вашому будинку підключено до мережі, щоб виявити, на скількох з них спостерігається повільне з’єднання. Після перезапуску перевірте, чи це виявилося ефективним.

  • Інші пристрої

Друга основна причина того, що ваше інтернет-з’єднання може сповільнюватися, полягає в тому, що інші пристрої у вашому домі можуть створювати перешкоди у мережі. Це можуть бути будь-які електронні пристрої, що випускають радіочастоти, такі як радіо, телевізори або навіть монітори. Спробуйте перемістити роутер до іншого місця.

  • Дешевий маршрутизатор

Однією з можливих причин низької продуктивності мережі може бути неякісне обладнання. Використання дешевих або погано зроблених роутерів та модемів може негативно позначитися на стабільності та швидкості вашого Wi-Fi-з’єднання. Зверніть увагу на більш надійні та якісні варіанти обладнання.

Нагадаємо, що українці цієї весни знову зіткнулися із відключеннями електрики. Раніше ми писали, як не залишитися без засобу зв’язку під час блекауту.