Головне — не поспішати: як видалити плями клею з одягу

Читать на русском
Автор
Одяг можна врятувати
Одяг можна врятувати. Фото Pexels

Дізнайтеся ефективний спосіб видалення складних плям від клею

При необережній роботі з клеєм можна забруднити одяг. Таку пляму складно видалити за допомогою звичайного прання. Але це не означає, що одяг безнадійно зіпсовано. Є кілька засобів, які без сліду видаляють клей з тканини.

Раніше ми розповідали, які засоби приберуть жовтизну з одягу. Тепер разом із Elespanol розповімо, як легко видалити плями клею з улюблених речей.

Чим видалити плями клею з одягу

Вибір способу видалення забруднення з одягу залежить від клею, який потрапив на одяг.

Клей "Суперклей". Не намагайтеся відразу видалити пляму. Поки клей не висохне, є шанс зробити пляму ще більшою. Коли пляма суперклею висохне, використовуйте рідину для зняття лаку або ацетон, щоб очистити одяг, час від часу зіскребаючи забруднення тупою стороною ножа. Якщо це кольоровий одяг, краще спочатку протестувати засіб на непомітній ділянці.

Також можна обробити одяг чашкою теплої води, засобом для миття посуду та білим оцтом, перш ніж покласти його у пральну машину.

Клей ПВА. Цей вид клею м’якший, тому його легше видалити з тканини. Якщо клей ще вологий, можна замочити одяг у холодній воді з використанням кисневого порошку. Якщо клей вже висох, тупою стороною ножа зіскребіть забруднення, а потім замочіть річ у воді з додаванням кисневого порошку.

Гарячий клей. Забруднений одяг краще покласти в морозильну камеру на кілька годин, поки клей не затвердіє і його можна буде легко видалити. Якщо клей залишається, можна обробити його рідиною для зняття лаку чи ацетоном.

Клей із наклейок. Просочіть пляму теплим оцтом, а потім видаліть забруднення за допомогою ганчірки.

Після видалення клею одяг необхідно обов’язково випрати.

Раніше "Телеграф" розповідав, як часто потрібно прати одяг, на якому немає видимих забруднень. Для кожного типу є свій термін носіння.