Забудьте про ці способи: чим не можна протирати телефон, щоб не нашкодити йому

Читать на русском
Автор
Відмовтеся від цих звичок, щоб продовжити життя телефону Новина оновлена 24 травня 2024, 11:52
Відмовтеся від цих звичок, щоб продовжити життя телефону. Фото Freepik

Не всі знають про шкоду таких способів очищення екрану

Дисплей телефону — дуже делікатна поверхня, її не можна протирати аби-чим. Потрібно дуже дбайливо ставитись до свого гаджета, щоб не пошкодити його. "Телеграф" вже розповідав, що не можна робити з повербанком, а сьогодні ділиться чим заборонено протирати екран телефону.

Як виявилось, деякі звичні способи протирання екрану можуть пошкодити його, пише apostrophe.ua. Використовуючи ці засоби або предмети, ви можете завдати шкоди дисплею гаджета.

Чим не можна протирати екран телефону?

Хімічні речовини

Порошки, спиртові рідини, перекис водню та інша агресивна хімія не підходить для очищення екрана телефону. Вона може зашкодити захисному шару дисплея, до того ж залишає розводи на поверхні.

Зубна паста

Деякі "лайфхаки" з інтернету пропонують використовувати зубну пасту для протирання екрана телефону та інших гаджетів. Однак не всі знають, що зубна паста може зашкодити олеофобному покриттю гаджета.

Тканина/одяг

У багатьох є звичка на автоматі протирати екран гаджета об штанину джинсів чи футболку. Однак від цієї звички варто відмовитися, адже тканина одягу також може пошкодити захисне покриття телефону.

Паперові серветки/рушники

Паперові серветки та рушники взагалі не підходять для очищення екрана телефону. Папір має абразивну властивість і може пошкодити олеофобне покриття.

Раніше "Телеграф" розповідав, чому на корпусі з’являються подряпини, коли він у чохлі. Ви самі шкодите телефону.