Впораються не гірше хімії: якими підручними засобами можна помити посуд

Читать на русском
Автор
Цей лайфхак вам знадобиться
Цей лайфхак вам знадобиться. Фото lysoform.shop

Посуд знову чтане чистим

Деякі господині звикли користуватися посудомийкою, інші ж продовжують мити посуд вручну. Інколи це навіть необхідність, коли посудомийки немає або ж застарілі плями не відмиваються.

Сьогодні ми хочемо розповісти чим іще, крім хімії, можна мити посуд. Ці методи використовували ще наші бабусі, інформують на порталі "Ukr.Media".

Чим помити посуд

Так, для миття скляних графинів, ваз і посудин з вузькою шийкою чудово підходить вода з додаванням дрібно накришеної шкаралупи сирих яєць або дрібних шматочків газетного паперу. Цей метод забезпечує чистоту та прозорість посуду.

Потемнілі графини та кришталеві вази можна ефективно очистити сумішшю грубої солі з оцтом. Цей розчин допоможе повернути їм первісний блиск.

Якщо в каструлі підгоріла їжа, наповніть її водою, додайте сіль або соду і доведіть до кипіння. Продовжуйте кип'ятити, поки пригар не відстане від дна та стінок.

Кавова гуща є чудовим натуральним абразивом для чищення каструль та миття брудних пляшок. Просто нанесіть її на поверхню і легенько потріть.

Для чищення емальованого посуду використовуйте м'яку ганчірочку з сіллю. Потемнілі всередині емальовані каструлі легко чистяться, якщо в них прокип'ятити шкірку кислих яблук або груш. Це не тільки очистить, але й додасть свіжого аромату вашому посуду.

Раніше "Телеграф" розповідав, як почистити раковину за допомогою яєчної шкаралупи. Цей метод ефективний й допомагає заощадити на покупних засобах.