Знадобиться два побутові предмети: як позбутися заломів на взутті

Читать на русском
Автор
Як швидко прибрати заломи на взутті Новина оновлена 23 травня 2024, 16:13
Як швидко прибрати заломи на взутті. Фото pexels.com

Такий неприємний дефект може виникнути з різних причин

Щоб взуття та одяг служили довго, за ними необхідно правильно доглядати. Однак бувають моменти, коли на взутті з’являються заломи, що погіршують його зовнішній вигляд та комфорт. Своєчасне усунення таких дефектів допоможуть зберегти улюблені речі надовго.

У матеріалі Telegraf розказано прості, але дієві лайфхаки, за допомогою яких можна вирішити проблему. Вам знадобиться два побутові предмети.

Чому на взутті з’являються заломи

Цей неприємний дефект може виникнути з кількох причин, і найчастіше це пов’язано з природним носінням. При кожному кроці взуття згинається в ділянці шкарпетки, що з часом призводить до появи заломів на поверхні матеріалу. Крім того, недостатній догляд за взуттям, особливо за шкіряним, може сприяти утворенню заломів. Недолік зволоження призводить до того, що шкіра стає сухою та менш еластичною, що збільшує ризик утворення неприємних тріщин. Ще однією причиною може бути низька якість матеріалу, з якого виготовлено взуття, тому що дешеві матеріали швидше зношуються та втрачають свою форму.

Як позбутися заломів на взутті

Перший спосіб

Переконайтеся, що взуття чисте та сухе. Протріть поверхню м’якою тканиною, щоб усунути пил і бруд. Увімкніть фен на середній або високий режим і спрямуйте потік гарячого повітря на заломи. Тримайте фен на відстані приблизно 10-15 см від взуття і нагрівайте заломи протягом 20-30 секунд. Важливо не зашкодити матеріалу. Поки він теплий і м’який, використовуйте пальці або м’яку тканину, щоб акуратно розгладити заломи.

Другий спосіб

Очистьте взуття від бруду та пилу. Змочіть бавовняну тканину у воді й добре відіжміть, щоб вона була вологою, але не мокрою. Встановіть праску на середню температуру без використання пари, але переконайтеся, що вона не надто гаряча, щоб не пошкодити матеріал. Покладіть вологу тканину на область із заломами на взутті. Прикладіть праску до тканини та обережно рухайте її по поверхні круговими рухами або просто притискайте на кілька секунд. Волога тканина та тепло від праски допоможуть матеріалу стати більш еластичним та розгладитися. Після того, як заломи пропадуть, нанесіть на взуття зволожуючий крем. Для збереження форми взуття використовуйте формоутримувачі або набийте його м’якою тканиною або папером.

"Телеграф" писав раніше, як правильно доглядати шкіряну сумку. Ці рекомендації вам знадобляться.