Відвар із цієї спеції зробить петунію ще гарнішою: ось як його приготувати

Читати російською
Автор

Рецепт копійчаного добрива

Любителі прикрашати свій балкон часто віддають перевагу петуніям або сурфініям. Ці квіти довго радують око яскравими й ніби оксамитовими бутонами. До того ж їх не дуже складно доглядати. Єдине — петунії та сурфінії необхідно регулярно підгодовувати.

Для поживного поливу цих квітів необов’язково купувати добрива. Приготувати розчин можна самостійно. Як основний інгредієнт варто взяти лавровий лист. Як пише SE, завдяки цьому підживленню балкон потопатиме у квітах, а повітря наповниться прекрасним ароматом.

Як приготувати добрива з лаврового листя.

Відвар з лаврового листа містить багато цінних мінералів та вітамінів, таких як калій, фосфор та магній. Ці інгредієнти необхідні для правильного росту та цвітіння петунії. Також лавровий лист діє як засіб від шкідників та відлякує попелицю.

Для приготування добрива знадобиться приблизно 5 лаврових листків та 0,5 літра води. Покладіть листя в каструлю, залийте водою та варіть на слабкому вогні близько 10 хвилин. Після цього відвар потрібно остудити і розбавити водою в пропорції 1:1.

Поливайте сурфінію та петунії цим відваром раз на два тижні. Квіти краще зростатимуть і по-справжньому радуватимуть своєю красою.

Раніше "Телеграф" ділився рецептом добрива для півонії. Домашній засіб допоможе рослині цвісти пишніше.