Як почистити часник за кілька секунд: три простих способи

Читать на русском
Автор
Як полегшити очищення часнику
Як полегшити очищення часнику. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Лайфхаки, які значно спростять приготування страв із часником

Для приготування деяких страв або консервацій потрібна велика кількість зубчиків часнику. У цьому випадку традиційне чищення овочів може виявитися дуже стомлюючим і трудомістким заняттям. Тому варто знати прості способи очищення часнику.

Блогер Vijaya Selvaraju на своєму каналі YuTube поділилася трьома лайфхаками, які допоможуть за лічені секунди очистити відразу кілька зубчиків часнику.

Як швидко очистити часник

Перший спосіб передбачає використання широкого ножа. Необхідно викласти зубчики часнику на дерев’яну дощечку, зверху покласти ніж і натиснути на нього долонею. Потім прибрати ніж і видалити шкірку, що відокремилася.

Для другого лайфхака знадобиться пластикова ємність із кришкою. Зубчики часнику необхідно скласти в ємність, накрити кришкою та потрясти тарою протягом 10 секунд. Після цього ємність можна відкрити та дістати очищений часник.

Очистити часник можна і за допомогою мікрохвильової печі. Для цього необхідно викласти зубчики на тарілку та підігріти в мікрохвильовці 10 секунд. Після цього шкірка дуже легко відокремиться від часнику.

Раніше "Телеграф" ділився трюком, завдяки якому нарізання цибулі не супроводжуватиметься сльозами. Виявляється, перед приготуванням овоч необхідно класти в морозилку.