Порятунок для картоплі: домашній засіб виведе колорадського жука

Читать на русском
Автор
Колорадський жук – головний біль для дачника
Колорадський жук – головний біль для дачника. Фото zemliak.com

Дізнайтесь, як боротися зі шкідником без покупних засобів

Колорадський жук ненажерливий й швидко розмножується. Жук переважно харчується листям картоплі.Також шкідник може харчуватися перцем або помідорами (поїдаючи їх листя). Крім того, самки відкладають на них яйця, з яких вилуплюються молоді особини.

Велика навала шкідника може знищити більшу частину посівів. Тому за перших ознак появи колорадського жука на ділянці не варто сидіти склавши руки. Необхідно якнайшвидше позбутися шкідника. Зробити це можна за допомогою саморобного засобу. Рецептом ділиться ресурс "Добрі новини".

Чим побризкати картоплю від колорадського жука

Досвідчені городники використовують золу для підживлення рослин на ділянці. Але її можна також застосовувати проти колорадського жука. Знадобиться 1 кг деревної золи, 10 літрів води та брусок мила. Золу необхідно ретельно розмішати у воді й кип’ятити 15 хвилин. Відвар повинен настоятися дві доби. Потім його потрібно змішати із мильним розчином.

Або можна у відрі води розмішати натерте на великій тертці мило і 2 літри золи. Отриманий концентрат необхідно розбавити водою у співвідношенні 1 л на відро та використовувати для обприскування.

Обробку рослин від шкідників найкраще проводити ввечері в суху та безвітряну погоду.

Раніше "Телеграф" ділився незвичайним способом підживлення огірків. Для найкращого врожаю їх рекомендують удобрювати хлібом.