Хімія не знадобиться: як швидко та без зайвих зусиль очистити мангал від нагару

Читати російською
Автор

Ви без проблем впораєтеся з задачею

Після приготування смачних крилець на решітці чи шашлику на шампурах важливо ретельно вимити гриль або мангал від нагару, який може накопичуватись. Він не лише псує зовнішній вигляд, але також може змінювати смак їжі.

Аби очистити мангал зовсім не обов'язково використовувати дорогі хімічні засоби, адже допомогти можуть засоби, що є у кожному домі. Йдеться про оцет та соду, інформують на порталі "Ukr.Media".

Як очистити мангал від нагару

Так, для видалення нагару з гриля або мангала існує простий, але дієвий спосіб, який підходить для всіх типів поверхонь, зокрема й для сталі чи антипригарного покриття. Головне правило при цьому — уникати використання жорстких щіток, що можуть пошкодити поверхню.

Найбільш ефективним та безпечним методом є використання суміші оцту та соди. Почати варто зі змішування соди та оцту у рівних пропорціях. Отриманий розчин необхідно вилити у пульверизатор та розпилити на забруднені ділянки гриля або мангала, залишити на кілька годин. Після цього залишиться лише обережно протерти оброблені місця м'яким боком губки і ретельно змити залишки суміші чистою водою.

Цей спосіб не лише допоможе ефективно видалити велику кількість нагару без застосування агресивних хімічних засобів, але й зробить ваш гриль або мангал більш охайним, що своєю чергою підвищить якість і смак приготованих на ньому страв.