Як захистити комп’ютер при раптовому вимкненні електроенергії: майте під рукою два пристрої

Читати російською
Автор
Новина оновлена 18 травня 2024, 14:01

Захист вашого комп’ютера також означає збереження файлів

Раптові відключення електроенергії для українців вже давно не новина, і часто вони не є несподіваними через обстріли з боку країни-агресора Росії. Ці ситуації особливо чутливі для нашої техніки, тому важливо підготуватися заздалегідь, щоб зберегти її у робочому стані та уникнути поломок.

Вимкнення електроенергії може серйозно пошкодити комп’ютер, аж до виходу з ладу. Щоб цього уникнути та зберегти "здоров’я" вашого пристрою, потрібно вжити наступних запобіжних заходів, пише santeplusmag.

2 пристрої, які захистять комп’ютер від поломки

  1. Джерело безперебійного живлення. Якщо ви хочете зберегти поточну роботу та безпечно вимкнути комп’ютер під час вимкнення електроенергії, слід розглянути використання джерела безперебійного живлення (ДБЖ). Він допоможе захистити ваш комп’ютер від стрибків напруги та інших перебоїв у подачі електроенергії. ДБЖ оснащений батареєю з годиною автономної роботи, що дозволить вам зберегти дані та безпечно вимкнути комп’ютер до відновлення живлення.
  2. Мережевий фільтр. Це пристрій, який забезпечує захист від стрибків напруги, створюючи бар’єр їхнього впливу. З його допомогою ви можете убезпечити свій комп’ютер та інші електричні прилади від раптових відключень електроенергії та перепадів напруги.

Раніше ми писали, як зарядити смартфон, якщо немає світла. Є п’ять перевірених способів.