Сир залишатиметься свіжим до шести тижнів: що з ним потрібно зробити

Читать на русском
Автор
Цей лайфхак вам знадобиться
Цей лайфхак вам знадобиться. Фото lviv.travel

Сир буде свіжим довго

Твердий сир є одним із базових продуктів холодильниках багатьох господинь по всьому світу. Його додають до пасти, подають шматочками на фуршет, смакують з кавою та вином.

Дійсно хороший сир, як правило, коштує недешево, а отже, досить прикро, якщо ви не встигаєте його з'їсти і продукт псується. У такому випадку можна скористатися лайфхаком, що допоможе зберегти сир до шести тижнів свіжим. А поділилася ним британська зірка та ведуча Bake Off Брайоні Мей-Вільямс, інформує "Mirror".

Як зберегти свіжість сиру на тижні

Так, за словами зірки, аби продовжити термін зберігання сиру, необхідно змочити шматочок кухонного паперового рушника в оцті та покласти поруч з продуктом. Завдяки кислотним властивостям оцту вдасться позбутися приблизно 82% видів плісняви, яка так часто з'являється на сирі. При цьому, хвилюватися за те, що сир пахнутиме оцтом не варто, адже за словами зірки цього точно не станеться. Зате термін зберігання сиру можна буде подовжити до шести тижнів.

А от щоб на сирі не з'являлися "краплі поту" достатньо покласти в упаковку шматочок рафінованого цукру. Саме він вбере в себе всю вологу через яку, до слова, й може утворюватися пліснява.