Йому було лише 52: помер відомий український живописець (фото)

Читать на русском
Автор
Помер Дмитро Дульфан
Помер Дмитро Дульфан. Фото Фото з соцмереж Дмитра Дульфана

Причина смерті митця наразі невідома

Сьогодні, 17 травня у вічність відійшов популярний український художник та графік Дмитро Дульфан. Йому було всього 52 роки. Поки що невідомо, яка причина смерті митця.

Про смерть відомого художника повідомила його мати, Тетяна Ярошевська. Жінка написала лаконічний допис у фейсбуці.

"Сонні… Дмитро Дульфан (09.06.1971-16.05.2024)RIP", — підписала Ярошевська.

Пост Тетяни Ярошевської про смерть Дмитра Дульфана

Висловила свої співчуття з приводу втрати Дмитра й старша наукова співробітниця Одеського національного художнього музею Юлія Жаркова. Вона не може повірити, що її друг вже відійшов у вічність.

"Друг мого дитинства, точніше, познайомилися, коли мені було років 13. Найяскравіший, найталановитіший, і головне дуже веселий, дотепний, живий. Не знала на той момент, що бачила його востаннє, біля моря. Минулого літа — спека. Діма веселий і радісний, як завжди. Як несправедливо все це, як хочеться вірити, що це якась груба помилка", — висловилась Жаркова.

Відомо, що Дмитро Дульфан з'явився на світ в Одесі в 1971 році. Брав участь у русі "Українська хвиля" у 1992 році. Також був учасником мистецької групи "Медична герменевтика" як молодший інспектор.

Згодом долучився до перформансу "Гральний дім" у Москві, а через деякий час став співпрацювати з концептуалістом Аркадієм Насоновим з Москви.

Дульфан проживав і творив в Одесі. Він займався створенням графіки, живопису та інсталяцій. Володів галереєю "Вікно". Дульфан був одним із тих митців, яке вважали поколінням нової української хвилі.