День вишиванки 2024 року: привітайте близьких та друзів яскравою листівкою або картинкою

Читати російською
Автор

В Україні 16 травня відзначається День вишиванки

Цього дня, 16 травня, в Україні відзначають День вишиванки. Це неофіційне свято має плаваючу дату і відзначається щороку третього четверга травня. До речі, будній день було обрано не випадково. Це необхідно для того, щоб наголосити, що вишиванка може бути звичайним повсякденним елементом гардеробу, а не лише святковим одягом.

День вишиванки має цікаву історію, його 2006 року ініціювала студентка Чернівецького університету ім. Федьковича Леся Воронюк. Дівчина запропонувала своїм однокурсникам обрати один день і всім разом прийти на заняття до університету у вишиванках.

Ініціативу дівчини підтримали, потім до акції приєдналися й викладачі вишу. А з роками свято стало дуже популярним серед українців по всій країні. Тепер не лише студенти, а й офісні та інші працівники приходять на роботу у вишиванку цього дня. Українці з радістю фотографуються та публікують фото у національному одязі у соцмережах.

"Телеграф" підготував милі картинки та барвисті листівки, щоб ви могли привітати близьких та нагадати про важливе українське свято День вишиванки.