День вишиванки 2024 року: привітайте близьких та друзів яскравою листівкою або картинкою

Читать на русском
Автор
648
Нагадайте близьким, що сьогодні День вишиванки
Нагадайте близьким, що сьогодні День вишиванки. Фото Колаж "Телеграф"

В Україні 16 травня відзначається День вишиванки

Цього дня, 16 травня, в Україні відзначають День вишиванки. Це неофіційне свято має плаваючу дату і відзначається щороку третього четверга травня. До речі, будній день було обрано не випадково. Це необхідно для того, щоб наголосити, що вишиванка може бути звичайним повсякденним елементом гардеробу, а не лише святковим одягом.

День вишиванки має цікаву історію, його 2006 року ініціювала студентка Чернівецького університету ім. Федьковича Леся Воронюк. Дівчина запропонувала своїм однокурсникам обрати один день і всім разом прийти на заняття до університету у вишиванках.

Ініціативу дівчини підтримали, потім до акції приєдналися й викладачі вишу. А з роками свято стало дуже популярним серед українців по всій країні. Тепер не лише студенти, а й офісні та інші працівники приходять на роботу у вишиванку цього дня. Українці з радістю фотографуються та публікують фото у національному одязі у соцмережах.

"Телеграф" підготував милі картинки та барвисті листівки, щоб ви могли привітати близьких та нагадати про важливе українське свято День вишиванки.

День вишиванки, листівки, картинки
День вишиванки, вишиванка, листівки, картинки
День вишиванки, вишиванки, листівки, картинки, привітання
День вишиванки, свята, листівки, картинки, вітання
День вишиванки, вишиванка, свято, листівки, картинки
День вишиванки, вишиванка, свято, листівки, картинки, вітання