Тепла весна повертається? До якої погоди готуватись українцям найближчими днями

Читать на русском
Автор
Весна у Києві Новина оновлена 15 травня 2024, 08:22
Весна у Києві. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Стовпчики термометрів піднімуться до +20 у деяких областях

У другій половині тижня очікується дощова та прохолодна погода. Так опади прогнозуються у більшості регіонів, окрім західних.

А вже ближче до вихідних температура повітря подекуди прогріється до +20. Про це інформує Укргідрометцентр.

Четвер,16 травня, принесе в Україну вже перші ознаки потепління, щоправда, не у всіх областях вони будуть відчутні. Так на заході денна температура коливатиметься від +14 до +22. Уночі варто очікувати +8 — +3. А от найхолодніше буде у центрі та на півночі, де денний максимум сягатиме +17. А нічний +8. Дощитиме здебільшого на сході, у центрі та на півдні України.

Пʼятниця, 17 травня, прогнозується більш теплою, адже середній денний максимум коливатиметься від +19 до +22. Найтепліше буде у західних областях. Температура повітря вночі коливатиметься в межах +7 — +5. За прогнозами синоптиків, небо в Україні буде затягнуто хмарами з проясненнями. Опади очікуються у більшості областей України, окрім південних регіонів.

Раніше "Телеграф" писав, що в Україні спостерігається період аномально холодної погоди, що пов’язано з проникненням арктичного повітря з півночі Європи. Про те, якою буде погода в другій декаді травня розповів кандидат географічних наук Ігор Кібальчич.