З Днем української писемності та мови! Патріотичні привітання у листівках і картинках

Читать на русском
Автор
Красиві картинки та листівки для привітання з Днем української писемності 2024
Красиві картинки та листівки для привітання з Днем української писемності 2024. Фото Freepik

Не забудьте привітати українців із цим важливим святом

Сьогодні, 27 жовтня, в Україні відзначається важливе свято — День української писемності та мови. Раніше ця подія святкувалася 9 листопада, але змінила свою дату через перехід на новоюліанський календар.

День української писемності та мови відзначається на честь Нестора Літописця – першого відомого історика та письменника Київської Русі, який написав знаменитий твір "Повість минулих літ". Він відіграв важливу роль у розвитку слов'янської писемності та формуванні літературної традиції, яка заклала підвалини для української мови та культури.

28 липня 2023 року Президент України Володимир Зеленський підписав указ про зміну дати святкування з 9 листопада на 27 жовтня. Це свято покликане об’єднати українців навколо мови як основи національної ідентичності.

День української писемності та мови — це не просто свято — воно дає можливість згадати нам історію і надає новий поштовх для розвитку української літератури та мовного середовища. Оскільки українська мова зазнавала утисків упродовж століть, її підтримка надзвичайно важлива для зміцнення нації.

Дуже важливо привітати українців із цим днем. Надішліть своїм друзям, знайомим та близьким красиву патріотичну листівку і нагадайте про важливість святкування цього дня. "Телеграф" для цього зібрав для вас яскраві листівки та картинки, щоб ви могли надіслати рідним, близьким та друзям у месенджері.

Листівки з Днем української мови 27 жовтня
Фото: forkids.org.ua
Картинки з Днем писемності 2024
Фото: forkids.org.ua
Листівки з Днем писемності 2024
Фото: myvin.com.ua
Привітання з Днем писемності 2024
Фото: forkids.org.ua
Картинки з Днем писемності і мови 27 жовтня
Фото: forkids.org.ua
Листівки з Днем писемності і мови 2024
Фото: forkids.org.ua

Раніше "Телеграф" ділився календарем свят на жовтень 2024. Ми зібрали для вас усі важливі події другого місяця осені.