З Днем дівчаток: красиві листівки для привітання дітям

Читать на русском
Автор
Картинки з Міжнародним днем дівчаток
Картинки з Міжнародним днем дівчаток. Фото Колаж "Телеграфу"

Свято привертає увагу до проблем неповнолітніх дітей

У п'ятницю, 11 жовтня, в Україні та світі відзначають Міжнародний день дівчаток. Цей день присвячений проблемам дітей жіночої статі, аби суспільство звернуло на них увагу.

Міжнародний день дівчаток запровадила Генеральна Асамблея ООН у 2011 році. Таким чином в організації хотіли поширити інформацію про те, з якими труднощами зіштовхуються діти жіночої статі у світі. Зокрема, йдеться про гендерну нерівність, насильство, дискримінацію, примусове заміжжя в неповнолітньому віці.

До того ж чимало дівчаток не мають доступу до якісної медицини, освіти, права вибору як розпоряджатися власним життям. Тож такий день змушує задуматися про те, як можна допомогти вирішити дітям ці проблеми. Адже незалежно від статі, хлопчики чи дівчатка заслуговують бути повноправними членами суспільства та реалізовувати свій потенціал.

Тож "Телеграф" зібрав барвисті картинки з Міжнародним днем дівчаток. Зберігайте ці тематичні листівки на свій телефон і надсилайте знайомим, друзям, колегам, рідним. Важливо, щоб якомога більше людей знали про такий день та взяли до уваги його значення.

Міжнародний день дівчаток 2024
Картинка з Днем дівчаток
Привітання для дівчаток
Побажання дівчаткам
Привітання для дівчаток 2024

Раніше "Телеграф" писав про головні свята у релігійному календарі на жовтень 2024 року. Вони змістилися через введення нового календаря.