Міжнародний день дівчаток 2024: милі листівки і картинки для привітання

Читати російською
Автор

"Телеграф" підготував для вас найкращі вітання у листівках до важливого свята

Щороку 11 жовтня у всьому світі відзначається День дівчаток. Цього року важливе соціальне свято припадає на п'ятницю.

День дівчаток було створено Генеральною Асамблеєю ООН у грудні 2011 року. Важливу роль у започаткуванні свята відіграла Міністр у справах жінок Уряду Канади (2010-2013) Рона Емброуз, яка запропонувала проєкт резолюції про створення Міжнародного дня дівчаток.

Сьогоднішня подія призначена для привернення уваги до значних питань, що стосуються прав дівчаток, і наголошує на важливості надання рівних можливостей для всіх дітей. Цей день також підкреслює значущість освіти та підтримки дівчаток у їхньому прагненні до саморозвитку та самовираження.

Свято 11 жовтня — це ще одна нагода звернути увагу на проблеми, з якими стикаються маленькі дівчатка у житті. До них належать дискримінація, насильство, стереотипи, гендерна нерівність та примус до заміжжя у неблагополучних країнах.

Сьогодні варто привітати дівчаток зі святом, приділити їм увагу, провести час разом та дізнатися про їхні захоплення. "Телеграф" підготував гарні листівки та картинки до Дня дівчаток, якими можна привітати у соцмережі, месенджері.

До речі, сьогодні християни вшановують святого апостола Пилипа. Дізнайтесь, що можна і не можна робити 11 жовтня 2024 року.