Картопля перестане гнити та проростати: використовуйте цю хитрість при зберіганні овочів

Читати російською
Автор
Новина оновлена 03 жовтня 2024, 17:37

Правильне зберігання картоплі залежить від кількох факторів

Щоб зібраний урожай не зник, його потрібно правильно зберігати. Ми розповідали про те, як правильно висушувати вдома гриби, а тепер нагадаємо, що слід робити з картоплею, щоб вона у льоху не гнила і не проростала.

Секретами зберігання овочів, які є частим гостем на нашому столі, поділилися у матеріалі "РБК". Слід прислухатися до цих порад.

Як правильно зберігати картоплю, щоб вона не проростала

Щоб овоч не зіпсувався взимку в льоху, необхідно дотримуватися ряду факторів. Наприклад, температура в приміщенні має бути в діапазоні 2-4 градусів, а оптимальна вологість складати 80-90%.

Картоплю найкраще зберігати у дерев’яних ящиках, оскільки овочам потрібна хороша вентиляція. Накрити плоди можна соломою чи мішковиною.

Але хитрість полягає в тому, що картоплю необхідно посипати сухим лушпинням цибулі або змеленим листям горобини. А в такому випадку овочі не гнитимуть і проростатимуть.

Також господиням радять зберігати картоплю разом із буряком, бо буряк поглинає зайву вологу, запобігаючи гниттю картоплі та допомагаючи їй довше залишатися свіжою. Цей простий трюк допомагає зберегти врожай більш тривалий термін.

"Телеграф" писав раніше, що не можна викидати рештки від яблук. Мало хто знає, як із них приготувати оцет.