Привітання з Днем козацтва: барвисті картинки і листівки з історичним святом

Читати російською
Автор

Це важливе історичне свято, про яке слід пам'ятати

На 1 жовтня в Україні тепер припадає одразу кілька важливих свят, одне з яких — День козацтва. Традиційно його відзначають в один день зі святом Покрови Пресвятої Богородиці.

День українського козацтва ввели на державному рівні в 1999 році. Це зробили для того, щоб підкреслити роль козаків у формуванні української державності. У 2001 році влада запровадила програму "відродження та розвитку Українського козацтва", яку реалізовували протягом 3 років.

Основною метою було об'єднувати суспільство навколо пам'яті про історію, а також зайнятися патріотичним вихованням молоді, відновленням заповідників, організацією просвітницьких заходів і популяризацією внутрішнього туризму.

Козаки з давнини були рушійною силою суспільства, борючись за свободу України. Для них було принципово важливо вигнати ворога з держави та панувати на своїй землі.

Цікаво, що День козацтва святкують разом зі святом Покрови Пресвятої Богородиці невипадково. А все тому, що Діва Марія вважалась берегинею козаків. Тому відважні чоловіки завжди молилися до Богородиці й просили заступництва у походах і боях. Козаки навіть зводили храми та називали їх на честь мати Ісуса Христа.

У сучасній Україні козаками вважають доблесних воїнів, які мужньо боронять рідний край від окупантів. Пам'ятаймо про них та дякуймо за їхні подвиги. З нагоди свята "Телеграф" зібрав добірку листівок зі святом. Завантажуйте їх та відправляйте знайомим, друзям, рідним, щоб вони пам'ятали про таке історичне свято.

Фото: Pinterest
Фото: "Яворів.інфо"
Фото: maximum.fm
Фото: Pinterest
Фото: "Сучасні освітні технології"

Раніше "Телеграф" ділився тематичними картинками з Днем захисників та захисниць України. Не забудьте привітати в цей день усіх військових за те, що вони боронять нашу державу від ворогів.