День захисників та захисниць України 1 жовтня: яскраві патріотичні листівки, щоб привітати близьких

Читати російською
Автор

Цього дня саме час висловити подяку та повагу нашим захисникам

У вівторок, 1 жовтня, в Україні відзначається велике та важливе свято День захисників та захисниць України. Це свято збігається також із Днем українського козацтва та церковним святом Покрови Пресвятої Богородиці. З 2023 року, коли православні та греко-католики перейшли на новоюліанський календар, дата всіх цих трьох свят змінилася. Наразі вони відзначаються не 14 жовтня, як раніше, а 1 жовтня.

До початку повномасштабної війни свято День захисників та захисниць України було державним вихідним. Однак у зв’язку з воєнним станом, у якому українці живуть уже третій рік, усі державні та церковні вихідні було скасовано. Тож 1 жовтня буде звичайний робочий день.

У День захисників України привітайте своїх близьких та рідних зі святом. Адже це вони стоять на варті нашого спокою та докладають максимум зусиль, щоб стримати агресивного ворога, який намагається окупувати нашу країну. "Телеграф" підготував яскраві патріотичні картинки та листівки, щоб ви могли надіслати українським захисникам та захисницям на честь свята.

Колаж "Телеграф"

Раніше "Телеграф" розповідав про День учителя 2024 року в Україні. Названо дату свята і коли вітати освітян.