З днем перекладача 2024! Найкращі привітання у листівках, картинках

Читати російською
Автор

Привітайте колегу, вчителя чи близьку людину з професійним святом

Сьогодні у всьому світі День перекладача — професійне свято, яке відзначається щорічно 30 вересня. Воно було засновано у 1991 році з ініціативи Міжнародної федерації перекладачів.

Цікаво, що дата свята обрана на згадку про святого Єроніма Стридонського, одного з латинських отців Церкви, відомого історика, який переклав Біблію латинською мовою. Святий став покровителем усіх перекладачів.

До Міжнародної федерації перекладачів — FIT — на сьогодні входять 107 асоціацій із 60 країн, що об’єднують близько 80 тисяч професійних перекладачів. А в Україні із 1999 року діє Всеукраїнська громадська організація "Асоціація перекладачів України".

Привітайте знайомого перекладача зі святом 30 вересня. "Телеграф" зробив добірку гарних листівок та картинок, які можна відправити через соцмережу чи месенджер.

Фото: glavred.net
Фото: glavred.net
Фото: glavred.net
Фото: pinterest.com
Фото: pinterest.com

Вивчення іноземної мови допомагає розширити світогляд. Однак забувати про рідну мову теж не варто. Раніше "Телеграфу" письменник, перекладач та один із творців YouTube-каналу "Твоя підпільна гуманітарка" Остап Українець пояснив, чи справді "крок" — це українська монета.